Politik, Sport & Idrott

SD-ledamot dömd i hovrätten, SvD-bragdmedalj och Pisarapporten…..

6 december, 2016 0

SD’s riksdagsman Martin Kinnunen dömdes idag av hovrätten för bokföringsbrott. Efter att ha friats i tingsrätten, där han inte talat sanning, fälls han nu i en högre instans. Kinnunen själv har sagt att hans politiska uppdrag och plats i Riksdagen kommer att fortsätta även vid en fällande dom. Åter ser vi en hög SD-företrädare som är i blåsväder. Igår uteslöt partiledningen en riksdagsledamot för antisemitiska uttalanden och bara 24 timmar senare kommer nästa skandal.

För något annat än skandal kan jag inte benämna detta. Utöver dessa två partipolitiska bottennapp har SD sin juridiska talesperson, Kenth Ekeroth, avstängd eftersom han uppges ha slagit en person på käften i en krogkö.

SD! Det går bra nu…och eftersom det är SD vi har på skandalens altare kommer detta inte att påverka vare sig Åkessons ställning eller SD’s partisympatier. SD-anhängarna är nämligen immuna mot alla skandaler och de skiter fullständigt i vad deras politiska företrädare gör, bara så länge de driver invandringspolitiken i deras riktning. Invandringspolitik, jag tar tillbaka det uttrycket. SD har ingen invandringspolitik, eftersom de vill stänga gränserna och kasta nyckeln i Stockholms ström.

Idag kl 13.00 meddelar SvD vilken idrottsperson/lag som ska belönas med 2016-års bragdmedalj. Kandidaterna är vassa och många, men jag håller Stenson som min favorit. Att som förste svensk vinna en golfmajor (och på det sättet han gjorde det!) är en bragd. Den som utmanar Stenson är simmerskan Sjöström med sina OS-guld.

Avslutningsvis presenterades Pisarapporten idag och den pekar på ett skifte. Svensk skola är på rätt väg och det har bekräftats via tidigare undersökningar och jag ger Jan Björklund cred för detta. Att vända på skolan, med ny läroplan, lönelyft via förstelärare, fler platser på högskolan m.m. tar tid och nu kommer resultatet!

Tror vi att regeringen Löfvén, med utbildningsminister Fridolin som ansvarigt statsåd kommer att ge Alliansen och Björklund en klapp på axeln för detta?

Knappast.

De kommer att lyfta fram lärarna, personalen och eleverna. Visst är dessa grupper de stora vinnarna, men vad vore framgång utan att först skapa förutsättningar för framgång? Svensk politik skulle må bra av lite mer ödmjukhet och rakrygghet ibland. Att faktiskt våga ge en meningsmotståndare en klapp på axeln för bra fattade beslut, bra idé eller rätt genomförd politik är inte dödligt eller farligt.

Det är vad jag kallar sunt förnuft och visar på respekt för varandras kunskap och erfarenhet. Att ge beröm till motstånadre visar även på politiskt mod och just mod är definitvt något som saknas i dagens enkelspåriga politiska sfär.

Med doft av framgång, //Öberg

Det finns 0 kommentarer