Politik

SD tar fanimej priset…..

6 augusti, 2015 3

Ingen….jag menar ingen kan ha undgått den uppståndelse vi sett kring Sverigedemokraternas (SD) annonskampanj i en (1) tunnelbanestation i ”finkvarteren” i Stockholm.

Som vanligt ger sig motståndarna på SD och demonstrerar, protesterar och vräker ur sig slagord som ”Inga rasister på våra gator”. De ger sig tyvärr inte på SD med ren argumentation, faktaförklaring och saklig debatt.

Och SD står som vinnare igen…

Min analys i hur SD ser på tiggarna är beskrivet ganska bra i denna bild och de visar åter på slående likheter med vad Europa upplevt för bara två generationer sedan……image

Ni som följt min blogg vet var jag står i SD-frågan och jag fortsätter förundras över att SD växer. Är Sverige, ett av de mest upplysta länderna i världen, så underutvecklat i synen på medmänsklighet att SD tillåts få detta utrymme? Jag hävdar fortfarande att de som röstar/sympatiserar på SD av rent missnöje även bär ansvar för hela deras politik inkluderat deras uttalade rasism och främlingsfientlighet.

Jag efterlyser fortfarande mediernas brist på att dra in SD i våra vanliga samhällsfrågor och inte bara då det ska debatteras integration. Tyvärr bidrar mediernas undfallenhet att SD kan fortsätta med sina schabloner och populistiska aktiviteter, och bli oemotsagda i de övriga partiernas rädsla att gå SD’s ärenden.

Idag gick vice statsminister Åsa Romson till angrepp på de som rev ner SD’s reklam i tunnelbanan. Ganska väntat av henne, men det hon totalt missar är att de som gjorde detta är i huvudsak galna vänsteraktivister som har en agenda som på många sätt är värre än den SD har. Det missar Romson, för vilket parti sitter som seriöst stödparti till hennes regering?

Vänsterpartiet.

Ung Vänster och dess falanger är de som river ned reklamen, skanderar rasister och annat skit över SD. Men deras agenda är inte att skapa ett liberalt, demokratiskt och fritt samhälle, med fri företagsamhet. De har en betydligt mörkare agenda, och dessa rödfanande extremister sitter vår regering i beroendeställning och förhandlar med.

Skandal.

Min medicin mot SD. Locka fram dem ur rasisthålorna där de känner sig hemma och debattera skola, vägbyggen, skatter, pensionssystemet, myggbekämpning, bibliotek, bottenfärg, vapenexport, energi och sjöräddningens resurser. Då får de bekänna färg och de hamnar utanför sin komfortzon. Deras respektive talespersoner i dessa ämnen är medialt ovana och vi får en bättre bild över deras totala politiska plattform.

Med doft av genomlysning //Öberg

Det finns 3 kommentarer

 • Erik Liljencrantz skriver:

  Mjo, håller helt med – samtidigt lyckas ju SD fånga frågor som känns viktigare än bottenfärg – många vill inte ha tiggare framför varje affär och oroas av hela stadsdelar som ”tas över” av nya svenskar och skolor med få ”gammel-svenska” elever kvar… De till synes enkla tankar SD för fram är enklare och rakare = mer populistiska, än de andra partiernas ofta krångligare och inte lika populistiska förbättringar – men som inte riskerar nå avarter som deportering och dödsläger…
  Nu tror jag de andra partierna behöver hantera både migration och tiggeri på ett tydligare sätt än idag, annars gynnas bara SD 🙁

 • Jocke Dahlin skriver:

  Ja, det klart att skulle man låta Sd förklara sin politik utöver invandringsfrågan så skulle nog svaren vara skrattretande.

  Men dom övriga partierna måste ta bollen från Sd som ensamt kan vara kritiska mot den invandrarpolitik vi har idag, och inte bara lägga på locket.

 • Irene Löthegård skriver:

  Jag håller helt med! Väl skrivet! Övriga partier har haft jämt göra att förlöjliga sig själva genom att vägra Åkesson plats i sminket eller bredvid något annat parti i utfrågningar. Det är dags att sticka hål på alla övriga frågor, skulle ha gjorts för länge sedan! MVH Irene