Semesterns sista timmar ger några saxade finurligheter och funderingar…

Kära vänner. Det är mina sista timmar på sommarsemestern 2014 som nu tickar iväg. Har absolut ingen ångest eller annat skit för att jag ska återgå till jobbet. Har egentligen aldrig haft det, för den dagen ångest finns inför ett arbetspass är det dags att fundera på att göra något annat.

Min semester har innehållit Egyptenresa, besök i Borlänge, Göteborg x 2, Stockholm, Lindome samt Bovallstrand och Smögen. Självfallet har Enköping fått sin beskärda del. imageDet var nog många år sedan jag varit utomhus så mycket som dessa fyra veckor och det märks på solbrännan som jag tror är extra kryddad i år. Jag har träffat så många roliga och trevliga vänner, de flesta känner jag sedan tidigare, men vissa är nya. Oavsett vilket är det i min värld en av de viktigaste bitarna av livet i att ha vänner som jag trivs att träffa och förhoppningsvis är den känslan ömsesidig…

image

Som sagt, imorgon är det dags att gå ner i gruvan igen på Expolinc och de kommande två veckorna blir det rent kontorsgöra då flertalet fortfarande är på sina respektive ledigheter. Jag blir kontorets allt-i-allo och hugger in på telefonväxel, kanske lagerarbete, orderregistrering och utfakturering. Inga arbetsuppgifter är för dåliga eller oviktiga, för allt behövs lika mycket för att Expolincs växellåda ska snurra på i bra takt. image

Varför stoppas spelet då man i fotboll ska göra spelarbyte? Jag tror det är den enda lagsporten där det sker. Fram för bytet under speltid, för det kan väl 4:e-domaren fixa?

Husvagnar på semestervägar är ett gissel och skapar oerhörda trafikfaror i form av galna omkörningar, köer, stress m.m.

Min blogg kommer nu upp i normal nivå efter några veckors sommardvala. Ser fram emot valrörelsen och nationell/internationell politik, sport och händelser. Ingen ska känna sig säker från att få ett bett av Hajen….eller?

Det var så kul att i augusti 2013 ha min egna 50-årsfest med ca 75-80 dunderroliga gäster, så jag funderar på att nästa år ha en 52 år och 2 månadersfest…kommer du?

Den politiske diktator som har flest människoliv på sitt samvete är inte Hitler. Kommunisten Mao och Stalin akterseglar Adolf med flera miljoner människoliv på sina samveten. Men vem lyfter den informationen till ytan i dagens debatt där vänsterextremister idag får bästa sändningstid i Sveriges Radio, med förespeglingen att dessa vänstergalningar leder kampen mot högerextremismen. Problemet är ju att vänsterextremismen är ljusår värre än den högerextremism de säger sig vilja bekämpa. Då Sveriges Radio är Public Service borde de i objektivitetens namn ge samma radiotid till högerextremister, men det kommer inte att ske. Undrar varför….

Slutligen vill jag lyfta fram Enköpings-Postens chefredaktör och ansvarige utgivare, Roger Pettersson. Han har bra ledare, är finurlig och samtidigt allvarlig då det behövs. Jag hade, av någon anledning, tveksamma tankar då han tillträdde för ett/två år sedan, men de har kommit på skam och nu ser jag fram emot hans ledare med nyfikenhet och glädje. Bra E-P och bra-bra Roger!

Dag att klappa ihop paddan. I morgon jobb och en spännande höst väntar….

Med doft av semesterminnen //Öberg

2 tankar kring ”Semesterns sista timmar ger några saxade finurligheter och funderingar…

 1. Andréa Edwertz

  Hej Johan!
  När jag inte har så mkt annat för mig och inte har några direkta uppgifter på EP där jag befinner mig nu, brukar jag titta in på din blogg! Har länge tänkt skriva och säga att jag följer den kontinuerligt, men nu blir det äntligen av. ( Du är för övrigt den enda bloggare jag verkligen följer!! 😮 )
  Gillar ditt språk, många ggr även dina åsikter likaså. Och det senaste inlägget har jag två konkreta saker att säga om: KUL att du gillar Roger Petterssons ledare, och det är inte ens ett år riktigt än, sedan han blev chefredaktör – på riktigt, men i september blir det ett år sedan!!
  Och jo, om jag får en inbjudan till din 52 åts dag nästa år – så kommer jag gärna!! 🙂
  Kram och må riktigt gott!! Vi hörs och ses!!

Kommentarer är stängda.