Sommarheta reflektioner från hängmattan….

Förra veckan var min första arbetsvecka efter fyra riktigt bra semesterveckor. Men den arbetsveckan ledde till att jag i fredags beslutade att fortsätta semestern en vecka till, så nu sitter jag vid mitt köksbord med en kopp morgonkaffe och njuter av några dagars ledighet.image

Tänkte bara kasta upp några tankebollar så här i värmen….så nu kör vi!

# En del har ångest eller mår allmänt illa över att semestern är slut och att behöva gå tillbaka till jobbet. Jag har faktiskt aldrig haft den känslan, på riktigt. Men någon gång har jag känt att det kanske drog åt det hållet och då har jag sonika tagit tag i livet och gjort förändringar = bytt jobb. Ganska enkel lösning men det funkar. Du måste ha kontroll över ditt eget liv och tro inte att någon annan löser dina situation. ”Vad du gör beror på dig själv och ingen annan”
Det är min ledstjärna i livet.

# Gaza vs Israel. Trist historia, vilket är ett kraftigt understatement. Hoppas båda sidor tar sitt förnuft tillfånga och löser upp det låsta läget, för så här kan det inte fortsätta. Det finns bara förlorare i konflikten och inga vinnare och om någon av parterna tror att just vinna är målet kommer det att ta tid och många människoliv kommer att släckas.

# Jag cyklar på en gammal Skeppshult. Kanonbra hoj som rullar ifrån alla nya Monark, Puch m.m. Den är världens mes lättrampade hoj, trots att min växelvajer gått av (3-växlad). Pelle Karlsson på Cykelhörnan vill att jag ska köpa en ny Skeppshult, men jag stretar emot så mycket jag kan. Dock har jag lovat honom att komma ner till honom och provtrampa en 2014-års modell av nämnda märke….återkommer om intrycket!

# Kräftor och snaps. Nu är vi inne i augusti och därmed mörkare kvällar (ja, tyvärr) och gräshoppor som spelar om kvällarna. Men ljuset i augustimörkret är kräftlampan som belyser våra bord som dignar av snaps, västerbottenost och röda kräftor. Mumma!

# Puben ”Players Inn” i Enköping fick av undertecknad, tillsammans med några av mina vänner, en gott förslag i helgen. Som ni alla känner till finns det 7/24-gym (dygnet-runt-öppet) där man drar ett kort och så är det bara att kliva in och träna. Players Inn borde ha samma koncept. Ge medlemmar ett kort så kan man dra det i entrén och kliva in. Med en fyrsiffrig pinkod kan man sedan tappa upp en pint av den öl man är sugen på. Players skickar sedan faktura varje månad på de öl man avnjutit. Klockrent koncept (tyckte vi då iallafall)….

# Läste i Enköpings-Posten nu på morgonen där en insändare ville göra ”parkeringseländet” till en valfråga. Rätt tänkt kanske, men har vi inte större frågor som är betydligt viktigare än att göra ”fri parkering” till en valfråga? Skolan, omsorgen, kommunens utveckling, ekonomi m.m. Vad jag tycker i parkeringsfrågan kan ni läsa om i tidigare inlägg, men hoppas ändå att andra frågor blir ”valfrågor”.

# Pridefestivalen har givit enorm mediauppmärksamhet och politiker trängs som aldrig förr i det avslutande tåget genom Stockholm. Det känns som om Almedalen flyttar runt liknande Stockholmsveckan. Ni vet den när Stureplan drar till Visby, för att sedan dra till Båstad för att avslutas i St Tropez. Det mest intressanta var väl en reflektion från min Round Table vän Kenneth Lundqvist i Stockholm som såg på tåget och statusuppdaterade på Facebook: ”Kollade på Pridefestivalen. Började rätt kul med Dykes On Bikes. Sedan kom ett litet gäng från Palestina som ropade bojkotta Israel. Blev lite konfunderad. Homosexualitet är helt OK i demokratiska Israel men i Hamasstyrda Palestina? Inte en chans. Sen kom sossarna, sedan fler sossar sedan SSU:are, ja en hel del faktiskt. Efter att ha funderat om det är första maj eller Pride, så kom ett helt nytt gäng; LO…. Då tröttnade jag” Tack Kenneth för kul inlägg och hoppas det var okej att jag citerade dig!

Kaffet har svalnat och nu är koppen centiliterjusterad. Dags att packa beachväskan och fortsätta semesterveckan med strandhäng + ljudbok.

Med doft av vecka fem //Öberg

3 tankar kring ”Sommarheta reflektioner från hängmattan….

 1. Tom Stråle

  Det finns 2 jokrar i min lek.
  Förutom Herr Öberg så är det Jack Nicholson.

  Öberg for ever.

 2. Olle

  Vad gäller Pride så var judar med och blev trakaserade. Tydligen är tolerans och förståelse något vi alla ska känna, men bara om vissa grupper.

 3. Lars Karlsson

  Hej Johan!

  Skönt med distans ifrån din sida 🙂

  Gaza, det är nog tyvärr kört.

  Skeppshult, hm. Finns det chans att hyra den den 16 augusti då Alternativa Enköpingsgruppen har sitt TdB ( Tour de Bergsgatan ).

  Snaps, ja det är gott. Men tyvärr har vi blivit lurade att intaga kryddade snapsar iskallt. En gammal kvarleva ifrån finkeltiden. Ska man inta en snaps ska den vara kyld enbart så att man känner smakerna tydligt. Och enligt experter max 3 cl år gången.

  Players Inn: Jag antar att det inte gäller bara Players Inn?
  Tanken är god, men tyvärr skulle en del bara kunna konstatera att ”vännerna” missbrukade koden. MEN tanken är god. Men lämna då aldrig ut koden som tyvärr många gör.

  Parkeringsfrågan: Folk vill alltså inte gå mer än 50 meter för att handla. Men däremot ställer man sig ett par hundra meter bort ifrån ingången till IKEA i Västerås eller andra städer ( ja naturligtvis efter att ha cirklat runt ett antal varv ). Men kan man inte tänka sig gå 150 meter till centrum och istället betalar bensin och värdeminskning för att göra det i andra städer så undra man. Parkeringsfrågan i Enköping verkar engagera många i onödan.

  Pridefestivalen, Det är bara att fråga: Var fanns alla partiledare förra året?

  Mvh

  Larte

Kommentarer är stängda.