Politik

Sossarna dumpar MP inför valet 2018….

25 september, 2016 3

Socialdemokraternas partisekreterare meddelade nyss att de inte avser gå till val 2018 tillsammans med Miljöpartiet.

Idag sitter de i samma regering och det borde för mig vara helt naturligt att de då går fram till val med en gemensam plattform för hur de ser på ett regerande 2018-2022.

Men inte.

Hur tolkar jag detta besked? Sossarna är rejält trötta på det kaos MP står för i regeringen. De är inte ett parti (S) egentligen vill sitta i regering med, men tvingas göra det.

Jag förstår inte varför Löfven sitter i regeringen med MP. Jag kan tycka det vara bättre att sitta i en renodlad S-regering och istället förhandla om de olika sakfrågorna med riksdagens alla partier. Med MP i regeringen låser Löfven dessa möjligheter.

Nu kastas MP ut inför valet och Löfven kommer att begå samma misstag som inför valet 2014, dvs prata om utsträckta händer, samarbete över blockgränserna m.m. Väljarna fick inga klara besked från Löfven innan valet och de få löften Löfven gav, tillsammans med Margareta Andersson, har i stort sett brutits på löpande band. Frågor som överskottsmålet, bensinskatten, ROT-avdraget, inkomstskatten är idag konstaterade löftesbrott. Grattis Sverige.

Med deras besked i färskt minne blir det enda reella regeringsalternativet Alliansen. De kommer att lägga fram en gemensam plattform, gemensam budget m.m och väljarna har en klar bild INNAN valet vad det blocket avser göra de kommande 4 åren. Ärligt, tydligt och demokratiskt.

Hur väljarna ska kunna väga in S, V och MP’s politik till en regeringsplattform är omöjligt. Det blir ett lotteri att lägga en röst på något av dessa partier.

Med doft av politiskt kaos, //Öberg

Det finns 3 kommentarer

 • Jocke Dahlin skriver:

  Tror du Alliansen håller ihop till nästa valkampanj?
  Det är väl ingen mening med en Allians om man inte får ihop en majoritet?
  Där har ju Sd satt en käpp i hjulet och mycket tyder ju på att Sd får framgång nästa val med.
  Tror Sd sitter i regering nästa val, om det är en höger eller vänsterregering törs jag inte gissa på.

  • Johan Öberg skriver:

   Jag tror inte SD hamnar i regeringsposition efter valet. Får Alliansen större majoritet än rödgröna kommer de att söka mandat för att bilda regering. Om SD stödjer Alliansen hellre än rödgröna kan Alliansen inte rå för, eller ens påverka. Passivt stöd är att inget konstigt.

   • Jocke Dahlin skriver:

    Ja. Fast väljarna röstar ju på ett parti, inte på en allians.
    Alla partier vill ju ha så stort stöd som möjligt, alliansen har ju mest gynnat moderaterna.
    Så jag är inte säker på att nästa valrörelse handlar om två block.
    Inte Löfven heller tydligen.