Sossebeställd opinionsundersökning visar på majoritet för beställaren…

image Socialdemokraterna i Enköping har beställt en opinionsundersökning gällande väljaropinionen i kommunen. Den ger vid handen att (S) med sina röd/gröna kompisar har majoritet om det vore val idag.

Självfallet haussar sossarna resultatet och drar slutsaten att det är opinionens politik som ligger bakom resultatet av undersökningen.

Ursäkta, men jag ser inget i media kring hur (S) och dess vänster/miljöpartier vill leda Enköping kommande mandatperiod. Hur ser de på en ev skattehöjning? Vilket inflytande kommer V & MP ha under kommande mandatperiod om (S) med sina polare vinner? Sossarnas budget ligger nästan på öret i nivå med sittande borgerliga majoritet. Så i vad består skillnaden? Vad vill V & MP de kommande fyra åren? Vad vill S och fru Proos göra med Enköping som avviker från M och fru Wiklund, på ett tydligt sätt och som gör reell skillnad? Dessa besked har vi inte fått och därmed kan inte jag ta en undersökning som denna på stort allvar, tyvärr.

I en kommun besående av endast 40000 invånare varierar partisympatisörerna kraftigt inom kommundelarna, från ett traditionellt S-fäste kring Havsörnsgatan/Västerleden/Romberga till M-fästen mer åt villaområden i Gånsta/Bredsand samt C-röster på landsbygden. Ett slumpvist urval om 500 röster kan slå oerhört fel, så därför ifrågasätter jag den statistiska trovärdigheten i detta.

Nystart Enköping finns inte med och vilken makt kan ett sådant parti få, om de väljer att gå till val på sin politik?

Jag ser fram emot kommande valrörelse och att partierna klart redovisar sina kommande fyraårsplaner. Först då kan vi medborgare fatta beslut kring den politik vi tror blir bäst för Enköping fram till 2018. Innan dess ger jag inte mycket för lokala opinionsundersökningar oavsett vem som beställer dem och i vilket format de genomförs.

Med doft av intressant valdebatt //Ö

3 tankar kring ”Sossebeställd opinionsundersökning visar på majoritet för beställaren…

 1. Göran Södergran

  Detta är naturligtvis ett betyg på den nu förde politiken. Väljarna ser ju med egna ögon vad det leder till. Lokalt till schabbel med simhall in absurdum, Bowlinghallen, Joar Blå, Bressevägen som är som en gammal traktorväg o.s.v.
  Nationellt med orimliga och dessutom moraliskt förkastligt oskattade vinster på vård, skola och omsorg, stora försämringar i välfärden och som lök på laxen, köpet av Nuon och parodin i utfrågningarna som är en tävlan i att inte veta nåt! (Tävlingen leds just nu av statsminister och på andra plats finansministern) (som om dom inte skulle vara informerade! Hur dumma tror dom att väljarna är?)

  Som sagt! Det är skördetid för sådden som såtts sedan 2006 och nu vill väljarna återfå det trygga folkhemmet.

  Inte så sexigt, men medmänskligt, tryggt och förtroendeingivande.

  1. Johan Öberg Inläggsförfattare

   Att blanda in rikspolitiken i kommunala val är ju rent ut sagt korkat, för besluten som tas lokalt påverkar oss på helt annat sätt. Åter blandar folk ihop t.ex jobbskatteavdraget med t.ex Bredsandsvägen eller snöröjningen av ren okunskap. Det trygga folkhemmet säger du… jojo, sossar drömmer tillbaka till Sverige på Per-Albin Hanssons tid då valfrihet var ett skällsord och marginalskatten var 80% för den som ville jobba lite extra och jantelagen frodades med att se snett på alla som råkade bli framgångsrika, trots världens högsta skatteryck, på hårt arbete eller företagande. Nej tack säger jag.

 2. Göran Södergran

  Nej Johan. Jag drömmer inte om Per Albin Hanssons tid. jag drömmer om ett rättvist, jämlikt och tryggt Sverige.

  Skällsordet för mig, framför alla andra, är roffarmentalitet. Inte valfrihet.

Kommentarer är stängda.