Sverigedemokraterna i Enköpings fullmäktige…

Gav kvällens kommunfullmäktige (som sänds på nätet) 1 timmes tittande ikväll. Jag konstaterar att SD är ett speciellt parti och förvånas åter över dess företrädare.

Lars Frantzén är SD’s ”starke man” i fullmäktige. Han talar endast då 1 – Kommunen diskuterar kommunal hyresgaranti för nyanlända. 2 – Revidering av ägardirektiv för det kommunala bostadsbolaget (som ger bostadsbolaget rätt att ge nyanlända lägenheter i större utsträckning än dagens 5% av beståndet).

Då, och endast då, kliver de upp och vräker ut sitt ogillande över invandrarna och att de inte ska erbjudas hjälp.

Om SD ska tas på allvar som ett politiskt parti som vill göra skillnad i Enköping, Sverige och världen…och accepteras som ett seriöst parti, borde deras engagemang sträcka sig bortom invandringen. De debatterade ikväll inte ett endaste ord om skolan, utökat borgensåtagande för Vafab, detaljplanen om Bredsand och Ekolsund.

Och de får röster av medborgare i Enköpings kommun!

Kan någon av de som lade en röst på SD i Enköping förklara varför de gjorde det? Var det för att bara ha dem i talarstolen gällande frågor om integration och invandring, eller tänkte ni lite utanför den boxen och hoppades på ett genuint samhällsengagemang? Om det var det senare, torde ni vara rejält besvikna vid det här laget. Dock ser jag inget av den besvikelsen i insändare, Facebookinlägg m.m.

Jag anser, och har alltid ansett, att SD företräder en unken politik och Lars Frantzén är dess unkna företrädare. Ynkligt, pinsamt och ett hån mot alla de i de övriga politiska partierna som gör ett bra jobb för att skapa ett samhälle för alla.

Med doft av brunsås //Öberg