Politik

Sverigedemokraterna ifrågasätter att J Åkesson inte välkomnas!

7 april, 2014 25

Herrstedt
Carina Herrstedt, krönikör på Sverigedemokraternas (SD) hemsida skriver att det är synd att Jimmie Åkesson, som vill besöka bl.a. brandstationer, inte är välkommen på besök. Hon skriver; ”Länge har brandmän utsatts för fysiska påhopp, otrygghet och stenkastning – så till den milda grad att de i vissa fall tvingats ha poliseskort in och ut ur vissa områden. Trots detta verkar vissa i dessa grupper hellre finna sig i den situationen än att låta Jimmie Åkesson komma och lyssna på deras synpunkter för att kunna försöka sätta sig in i deras vardag.” samt ”Trots detta så är det på sina håll protester när Jimmie kommer. Anställda och fackförbund skickar mail om att Jimmie skall avstå sina besök. Är detta att respektera demokratin? Är detta att respektera allas lika värde?”

Ja du Carina. Att respektera demokratin innebär väl även att arbetare (läs: brandmän) har rätt att slippa vara en del av SDs valpropaganda? Med vilken självskriven rätt anser du Jimmie Åkesson har i att besöka en brandstation om de som jobbar där inte vill ha besöket?

Carina ger i sitt inlägg svaret på protesterna, men det verkar hon inte inse själv. Det förvånar mig inte. Hon skriver: ”Är detta att respektera allas lika värde?” är vad Carina skriver. Jag repeterar…. ”Är detta att respektera allas lika värde?”

Sedan när har SD varit ett parti som respekterat allas lika värde? Ledande SD politiker med järnrör på Stockholms gator och som hävdar att Soran Ismail inte är svensk utan ”babbe” och ”argumenterar som en liten fitta”, kallar en kvinna för ”hora” och har sparkat ut SD-medlemmar på löpande band för grovt rasistiska uttalanden i media och på diverse nätforum. SD, partiet som vill stänga Sveriges gränser, ta oss ur EU och isolera oss alla blonda och blåögda i vår renrasiga nord och återgå till den vikingamyt de bygger sitt luftslott kring.

Detta parti hävdar alltså Carina Herrstedt vara en företrädare för allas lika värde? Jag kräks på deras försök att bli rumsrena. SD kommer aldrig att bli rumsrena för deras politik bygger på ett ”vi mot dem” och inte ”vi tillsammans”.

Den enda orsaken till att Jimmie Åkesson vill besöka brandstationen är att kunna agitera för att det är ett renodlat invandrarproblem i att brandmän ibland utsätts för stenkastning. Problemet blir löst om vi kastar ut alla invandrare. Det är så Åkesson ser lösningen på alla problem. Alla kriminella har invandrarbakgrund och profiterar på bidragssystemen. En riktig svensk gör det inte.

Mina vänner. Glöm inte bort att när Jimmie Åkesson blev medlem i SD var det tillåtet att bära brunskjorta och uniform på deras partimöten. Han blev medlem då SD öppet agiterade sina åsikter. Nu har de bytt ut uniformen mot kostym och bäddat in agendan i politiskt bomull, men innehållet är detsamma.

Sverigedemokraterna 30-november 1991
Den svartvita bilden är från 1991, då SD hade den årliga 30 novembermarschen

Jag hoppas innerligt att Sverige under de två val som hålls 2014 visar vad vi tycker om SD och deras skitiga agenda. Tyvärr tror jag inte mina förhoppningar slår in, men jag tänker aldrig vika mig för deras främlingsfientliga politik och primitiva människosyn.

Med doft av respekt och allas lika värde – på riktigt! //Ö

Det finns 25 kommentarer

 • Göran Södergran skriver:

  Jag delar dina åsikter, men problemet är att vi faktiskt även måste låta SD besöka de offentliga inrättningar de vill. Hur skulle det se ut annars? Tänk om alla brandmännen var sossar och moderaterna ville komma på besök och de då sa nej!

  Jag är mot Sd, men för demokrati.

  • Johan Öberg skriver:

   Så bara för att det är offentligt drivna ska de anställda acceptera att vara en bricka i det politiska spelet? Tycker att de anställda, oavsett arbetsgivare, har rätt att markera sitt missnöje. Öberg

 • Max skriver:

  Om man ska dra upp ett partiers historia så är det även värt att nämna att Vänsterpartiet hette Vänsterpartiet Kommunisterna så sent som 1990. Således är alla som gick med innan 1990 kommunister(?).

  Ogillar båda partierna mer eller mindre lika mycket så tänkte att det kan vara kul att nämna!

 • Jocke skriver:

  Å ena sidan håller jag med dig, självklart är det ju upp till varje arbetsplats att avgöra vilka besökare de vill ha, men jag misstänker att det är dom på arbetsplatsen som låter mest som fått bestämma huruvida Jimmie Åkesson ska få besöka dom eller inte.
  Å andra sidan är jag inte lika säker på att du haft samma ståndpunkt om det gällt en fabrik i inre Norrland med 80-90% S/V väljare som förbjudit en M-politiker besök!

  /Jocke

  • Johan Öberg skriver:

   Jag håller med om att reaktionen kanske varit annorlunda med ditt norrlandsalternativ. Dock är jag inte främmande för att det alternativet ändå ska behandlas på samma sätt. Ö.

 • Joakim skriver:

  Tycker att 95% av Sveriges politiker beter sig som småbarn för tillfället, det är ingen jävla lekstuga.
  Att man inte ens kan ta tag i INVANDRINGPOLITIKEN utan att bli kallad rasist, ja, bara det säger ju sitt.

  Taget från FB, kommentaren var i samband med denna artikel:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18641619.ab

  Sandra Kleopatra Bergendahl: ”Faktum är att jag brukade vara en av dom… Det fanns ingenting som kunde få mig att ändra åsikt om Jimmie, SD och dess ”rasistiska” sätt… Min största rädsla var att SD skulle bli riktigt stora.. Men tiden gick och som jag är läser jag allt. Tillslut insåg jag hur mycket jag höll med om och blev nyfiken. Finkammade och läste ALLT! Och jag insåg det självklara. SD är bäst, både för Sverige och för våra invandrare. Man ÄR inte rasist för att man vill värna om sitt egna och detta är det perfekta typexemplet på hur man kan lägga resurser annurlunda och fortfarande hjälpa till, och då i större utsträckning för mindre pengar…”

  Visst, helt klart, partiet drar till sig rötägg, inget snack om saken – det är dom som förstör.
  Du vet väl att t.ex Svenskarnas parti är helt emot, då menar jag verkligen HELT emot, SD?
  Varför? Jo, för att de inte längre anses ”rasistiska”.

  • Johan Öberg skriver:

   Problemet med SD är ju att de inte har någon invandringspolitik. Deras Sverige är rent från invandrare och därmed är det ingen politik, dvs det finns inget läge där invandringen anses vara bra för Sverige och svenskarna. De gör skillnad på människor bara pga hudfärg och/eller religiös åskådning. Jag har inga problem med att diskutera invandringen, men det ska göras utifrån människors lika värde, oavsett hudfärg, etniskt ursprung och religion. På den spelplanen existerar inte SD. Öberg.

   • Joakim skriver:

    Hahaha detta måste ju vara ett skämt..
    Antar att du går efter Ekeroths agerande då, och liknande pajaser inom partiet som sparkats direkt?

    Som jag sa – SD drar tyvärr till sig rötägg. Det är även dem som de flesta gånger debatterar livligt på diverse forum etc.

    https://www.youtube.com/watch?v=fK3exmnlXBk

    Du kan ju kolla de flesta ”best of”-klippen från Jimmie.
    Första minuten i klippet så kallar han dem rasister pga att han har en annan lösning på adoptionsfrågan.
    Bara ett utav de tusentals exempel på hur snabbt rasiststämpeln dras fram.

    • Johan Öberg skriver:

     Klart att SD drar till sig rötägg, men att tro att SD är en dagsslända är fel. Ekeroth är en av SDs starkaste och mäktigaste ledare och han styr agendan gällande just den sk islamiseringen av Sverige, invandringen i allmänhet och allt för många tar hans ord för sanning. På Avpixlat och hans egen blogg läser jag ofta om brottsfall och andra händelser som de direkt kopplar till invandringen. Självfallet är det så att om ett parti bara lyfter fram brott som begås av invandrare blir ”alla” brott invandrarnas brott. De skapar en sanning anpassad efter deras politik och där finns faran och de mer etablerade partierna måste kliva fram och lägga siffror och kunskap på bordet och bemöta SD med fakta, skjuta deras argument i sank. För idag får de många gånger köra på helt oemotsagda och därmed skapas sanningar som inte är korrekta. //Ö

 • Joakim skriver:

  Nu pratar du bara om Ekeroth. Igen.
  Kolla på klippet jag längande och dess sammanhängande klipp.

  Haha, på riktigt? Du pratar om siffror, statistik och sanningar?
  FLERTALET gånger har SD lagt fram siffror på bordet som sedan blivit totalt skrattade i ansiktet.
  Och Aftonblaskan skriver självfallet redan dagen efter: Haha, SD hade fel, IGEN! Rasister!

  Sedan dubbelkollar man siffrorna/sanningarna, and guess what..? De stämmer! Otroligt va? Gång på gång!

  http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article1768440/Jimmie-Akessons-siffror-stammer.html

  Ovan finner du en av mängder av länkar, hittade tyvärr inte videon som hör till!

  https://www.flashback.org/t2257745

  https://www.youtube.com/watch?v=TqEQ58N8JME#t=161 (Har hoppat direkt till där han blir ”ägd”. Det han mer eller mindre säger där, sammanfattar hela Sveriges barnsliga politik)!

  • Johan Öberg skriver:

   Det SD vill är att stänga gränserna och kasta ut människor som inte är svenskar. De sätter ett pris på invandringen och menar att om den upphör sparar vi massa pengar. Det de inte räknar på och med är hur vi ska klara välfärden och framtida pensionsavgångar m.m. Kliv in i ett sjukhus idag, eller en restaurang, bilvårdsfirma, städbolag eller taxiåkeri….jag kan räkna upp många branscher som idag har hög andel invandrare. Hur ska Sverige klara drift av dessa och därmed vård/omsorg av dig, mig och mina föräldrar då vi blir gamla? Den ekvationen redovisar inte SD. De ser bara invandringen som en kostnad och belastning. De hajjar inte värdet av invandring och hur viktigt det är för vår nuvarande och framtida försörjning. När en SD-anhängare reser till Turkiet är det exotiskt och spännande med ny kultur, men att ha turkarna på svensk mark och arbeta, bo och leva är inte lika intressant…. I och med detta inlägg avslutar jag debatten med dig. Tackar för goda inlägg och kommentarer och hoppas du fortsätter tycka till, läsa och engagera dig. Tack, //Öberg

   • Joakim skriver:

    Avslutar även jag med detta sista inlägg.

    Det SD vill är att hjälpa folk på plats. Googla ”The Gumball Theory” så öppnas du mer eller mindre upp till en helt nytt tankesätt!

    Folk tar ofta upp det med att ”invandrarna driver många företag”.. Och då kan man ju fråga sig varför dem gör det? Det kan inte vara på grund av de tusentals bidrag (ursäkta överdriften) de får?
    Nu är det dessa saker jag ogärna tar upp, då det kan leda till rasist stämpeln, men för sakens skull:
    Jag håller på att starta upp ett företag och kollade upp vad det fanns för möjligheter om att få bidrag, för mig som svensk. Guess what?
    Det går inte.

    Den ekvationen ”SD-nej-sägare”, som du själv, inte kan räkna ut är att hjälpa folk på plats, till skillnad från att ta dem till Sverige, inte gör en till rasist.
    Jag kunde knappt hålla mig för skratt när jag läste ”När en SD-anhängare reser till Turkiet är det exotiskt och spännande med ny kultur, men att ha turkarna på svensk mark och arbeta, bo och leva är inte lika intressant..”, hur är det relevant någonstans?
    Haha, sådan dagisnivå, gör mig nästan mörkrädd.

    Läs på, öppna upp ögonen.
    Tips är att kolla igenom de länkar jag har skickat.

    Tack för mig!

   • Argus skriver:

    Människors lika värde innebär, per definition, att Hitler och Ghandi var lika mycket värda. Eller? Öberg: tycker du verkligen det? Det är i så fall inte att ta ställning i dessa frågor. Någonstans måste ju även du sätta gränser. Frågan kanske snarare innebär att man ska ha respekt för att människor har olika åsikter och man ska respektera detta. Det är då du kan komma ut och diskutera dina synpunkter och ställningstaganden i sann demokratisk anda. Med den stora arbetslöshet som finns i Sverige idag känns det väl ändå inte som om receptet på en lösning på detta är att importera människor till ytterligare arbetslöshet?

    • Johan Öberg skriver:

     Att, som SD, göra skillnad på människor från Syrien jämfört med t.ex Norge är inte att respektera människors lika värde. Varför är det okej för en SD-anhängare att en norrman flyttar till Sverige men inte en Syrier? Varför är det okej att en kristen kyrka får slå i kyrkklockorna 2-3 gånger/vecka men om en muslimsk församling vill bygga en moské (och ha böneutrop 1 gång/vecka) är det inte okej? Så länge ett parti gör dessa skillnader, dvs att man anser att en Syrier är mindre värd, inte välkommen, bara för att han/hon är från Syrien har man en rasistisk invandringssyn. Och vad gäller arbetslöshet är jag övertygad om att en Syriansk läkare som får asyl i Sverige och börjar som städare knappast tar ditt eller mitt jobb, för inte många svenskar vill ha de jobb som våra invandrare idag tar. Då väljer svensken att stanna hemma och gnälla på invandrare, skrika om systemfel och skylla på politiker som inte ”fixar jobb åt mig”, istället för att ta tag i sitt eget liv, vidareutbilda sig och klara sin egen försörjning. Utan våra invandrare skulle inte Sverige fungera idag och det verkar SD och dess sympatisörer ha missat. En Syrian som flyr från krig och förstörelse har i 1:a hand livet att skydda. De flyr inte till Sverige för att spä på arbetslösheten utan för att rädda sina liv, sina barns liv och i ett nytt land försöka bygga upp något nytt.

     • Joakim skriver:

      ”Det SD vill är att stänga gränserna och kasta ut människor som inte är svenskar. De sätter ett pris på invandringen och menar att om den upphör sparar vi massa pengar”..

      Märker att du verkligen inte är påläst alls.. En typisk, som sagt innan, ”SD-hatare”..
      Har inte läst på alls men hatar dem eftersom de har en rasiststämpel.

      SD vill hjälpa folk på PLATS. Vet du varför? För att det räddar och påverkar så sjukt många mer liv, för samma peng. THE GUMBALL THEORY, bad jag dig Googla förut, antar att du ej gjort det än..
      Det betyder inte att de vill lägga mindre pengar på det, bara spendera pengarna på ett mycket klockare sätt.

      Dom vill inte slänga ut folk, dom vill BEGRÄNSA invandringen till Sverige.
      Och då kommer den typiska kommentaren:
      JAHA, MEN VADÅ; SKA FOLK DÖ DÅ TYCKER DU?! DOM FLYR JU FRÅN KRIG OCH SVÄLT!!!!!

      Ja.. och det är exakt det SD vill stoppa, på plats. I form av flyktingläger (som redan finns), och således rädda 100 gånger mer liv än de ”enstaka” liv man räddar som kommer till Sverige.

      Folk som du verkar inte förstå den logiken.

      Arbetslösheten som Argus tog upp, ja, det är ett väldigt löjligt argument, tycker jag med. Men det ligger självklart en viss sanning i det också.
      Speciellt i byggbranchen, tro mig, jag har varit med där i flera år.
      Eftersom ”invandrare” jobbar för mindre peng, tar mindre bolag dem först -> mer vinst för dem.

      Jag har jobbat ihop med syrianer, polacker, brasilianare, ja, nästan alla ’folkslag’ du kan tänka dig. Tro mig, jag har hört mina historier.
      Detta låter helt sjukt, jag vet – men visste du att det finns folk som ”säsongar” i Sverige?

      De åker hit, stannar här ett tag, tar ut sina bidrag, åker hem igen.
      Finns så många kryphål i Sveriges system.

     • Johan Öberg skriver:

      Det finns svenskar som ”säsongar” på bidrag också, men det pratar ingen SD-anhängare om för det gynnar ju inte deras politiska inriktning. Vad gäller de som jobbar för mindre peng, är det en fråga för arbetsmarknadens parter att reda ut. Det gäller oavsett bransch och yrke. Sedan är det ju så att Sverige lägger en hel del på insatser utanför gränserna via SIDA och andra biståndsorgan, så det är väl i mina ögon inget nytt sätt att tänka. Jag hatar inte SD, men ogillar starkt deras politik. Är inte lagd åt ”hata-hållet” då det leder till onyanserad diskussion m.m. Se bara på de supporterbråk som blommar upp här och där, med ”hata” som ledord. Bättre att älska! Eftersom jag inte är påläst kanske du kan berätta hur många miljarder SD avsätter i sin budget för att rädda flyktingar på plats? Det kan inte vara så mycket, eftersom SD anser sig lösa alla Sveriges problem bara vi inte tar in flyktingar till Sverige (läs: sparar pengar). //Ö

 • Göran Södergran skriver:

  Vilka bidrag får en invandrad person som inte en infödd svensk får, när företag startas?

  • Joakim skriver:

   Jag återkommer med mer info!
   Men det finns dussintals kryphål, tro mig, känner flertalet ”invandrare” som har föräldrar som skrattar sig goa på Sveriges system och att det är så djävulskt dumt.

   • Johan Öberg skriver:

    De dussintals kryphål du nämner utnyttjas ju av alla, inklusive ”svenskar”. Se bara på alla bedrägerier assistansersättningen inom Försäkringskassan. Flertalet miljonbedrägerier är utförda av svenskar. Att svenskar skulle vara mer ärliga och inte skattefiffla, snylta och lura till sig bidrag jämfört med invandrare är ju en myt som du och andra SD-anhängare hänger upp sin livsåskådning på. Skillnaden är kanske att svensken kanske anser sig ha större rätt att fiffla bara för att han/hon är svensk? Jag anser att ingen ska fiffla, oavsett bakgrund och orsak.

    • Joakim skriver:

     Ja självklart.
     Jag säger inte att de är mer eller mindre ”fiffliga” eller ärliga, eller hur?
     Det är väl självklart att ingen ska fiffla, haha? Igen, typiskt, AHA, du är rasist, du tycker si och så!

     Det jag dock tog upp var t.ex ”icke svenskar” som åker till Sverige, för att sedan lämna Sverige med en något fetare pengapung. Sedan finns det grymt mycket mer kryphål för invandrare, då det finns dussintals mer bidrag att få. Etableringsbidrag och ditten och datten.

     Ett som jag själv vet att nära vänner till familjen använder sig av är 80% löneavdraget för en nyinvandrad. De tar hit familjen, registrerar dem i företaget och drar in massvis med pengar, då kontroller knappt görs.

   • Johan Öberg skriver:

    Tack till dina försök till källforskning. Dock dissar jag Sweden Confidential. 2011 startades den främlingsfientliga bloggen Sweden Confidential. Bloggen bytte sedan namn till Exponerat.info. Redaktionen på Exponerat skriver att de är vänligt inställda mot Sverigedemokraterna och vill ”belysa” invandringsproblem, korrupt media och grövre kriminalitet. Exponerat saknar utgivarbevis och ansvarig utgivare. Fria Tider har samma bakgrund och syfte och Sydsvenskans artikel är 9 år gammal… Inte trovärdiga och objektiva med andra ord. Jag tackar för dina inlägg och hoppas du fortsättningsvis vill följa och kommentera min blogg. Debatter är viktiga och uppfriskande (samt lärorika). Jag drar mitt streck här och avslutar tråden. //Öberg

    • Joakim skriver:

     Är uppgifter från Försäkringskassan som du själv kan kolla upp! 🙂

 • Joakim skriver:

  Du undviker att svara på de frågorna som faktiskt är aktuella/som jag bidragit med konkret fakta till rätt så ofta har jag märkt.

  Du verkar inte heller fortfarande förstå, dom vill hjälpa folk på plats, istället för att ta folk TILL Sverige?
  Dom kan hjälpa MER folk genom att de krävs MYCKET, MYCKET mindre pengar att hjälpa folk på plats, än att ta dem hit.. Jösses.. Gumball Theory, igen, kolla upp det innan du kommer med ”svar på tal”!