Enköping, Politik

Sverigedemokraterna krackelerar i Enköping & Håbo….

19 februari, 2016 0

Vi nås av nästan dagliga nyheter om SDs interna problem och maktkamp i Enköping och Håbo kommuner. Det är revisorer som inte vill bevilja ansvarsfrihet för lokala partistyrelser i Enköping och Håbo.

Det är även SDs gruppledare i Enköping som får sparken av riksdagsledamoten Pavel Gamov image (SD distriktsordförande Uppland). Orsaken? Gruppledaren var inte tillräckligt kritisk mot invandringspolitiken. Då åker man ut. För att driva familje- eller skolpolitik är inte vad Pavel Gamov anser vara i linje med SDs politiska riktning. Istället kastar de in en ny företrädare i Enköping, Lars Frantzén, som strikt följer SDs traditionella kärnfråga, på uppdrag av Gamov. Att sedan Frantzén gör sig till allmänt åtlöje i fullmäktige verkar inte beröra vare sig Gamov eller Frantzén själv.
image
Frantzéns inlägg i kommunfullmäktige gör mig inte direkt förvånad, men maken till uttalanden får man leta efter….och detta är alltså SDs nya förändring som de anser vara en förbättring?!? Herre jösses….

SD Enköping fick 8,9% av rösterna vid senaste valet och därmed 5 mandat i fullmäktige. Jag hoppas de som lagt sin röst på detta pajasparti är nöjda med de interna stridigheterna som skapat rubriker i bl.a. Enköpings-Posten. Jag hoppas de som röstat på SD i kommunalvalet är nöjda med vad SD åstadkommit så här långt. De har inte ens presterat att lägga fram en egen budget (som de räknat fram av egen kraft och kunskap), eller driva någon fråga i fullmäktige som fått genomslag på vår vardag. De kliver knappt upp i talarstolen eller deltar i debatten, annat än att gå i svaromål i några insändare i lokaltidningen då de kritiseras för sin främlingsfientlighet.

Det är tragiskt att se detta parti besitta demokratiska platser i våra folkvalda parlament, för de mäktar inte med att delta i den politiska debatten eller utveckla vårt samhälle. SD representeras allt för ofta av ”politiker” som inte har en aning om varför de sitter där de sitter och inte förmår ta det politiska ansvar som en plats i fullmäktige innebär. Om detta parti behåller sina 5 mandat efter nästa val kan jag inte säga annat än att väljarna är lika okunniga som dess företrädare.

SD Enköping sysslar med inget annat än pajasfasoner och det är demokratiskt förödande för Enköping. Vår stad och vårt lokala parlament förtjänar bättre än att upplåta 5 stolar till detta parti som har allt annat än positiv samhällsutveckling för ögonen.

Ni borde skämmas.

Med doft av lekstuga på skattebetalarnas och demokratins bekostnad //Öberg

Det finns 0 kommentarer