Politik

Sverigedemokraterna sätter nya rekord….

18 juni, 2015 1

Idag firar SD extra mycket då tre av varandra oberoende opinionsundersökningar ger dem rekordstort stöd. Novus och YouGov ger vid handen att Sverigedemokraterna fick 18 respektive 20,1 procent. I båda fallen är det nytt rekord för partiet. image Idag presenterade även norska Sentio sin senaste opinionsmätning som ger dem sanslösa 22,1%, bara 1,7%-enheter från Moderaterna och 1,8%-enheter från Socialdemokraterna.

KD får i Sentios undersökning 2,1%, vilket gör SD 10 ggr större än KD.

Vad är min kommentar till detta faktum?

Decemberöverenskommelsen (DÖ)…. DECEMBERÖVERENSKOMMELSEN…eller jag kan kalla det för Decembersveketmotalliansensväljare!

I och med att Alliansen (med undantag för 2 hjältar med kurage) lade ned sina röster i riksdagens budgetomröstning denna vecka, kastade Alliansen in handduken gällande sin roll som opposition. Kvar finns SD som idag är det enda reella oppositionspartiet i Sveriges Riksdag.
image
Allianspartierna står i plenissalens talarstol och kritiserar regeringens budget och regeringens skattehöjningar. Men de gör inte ett dugg för att driva Alliansens politik på riktigt. De skiter fullständigt i sina väljare, för DÖ var inget de diskuterade under valrörelsen och DÖ har definitivt inte väljarnas mandat. Alliansen ingår istället en ohelig allians med regeringspartierna i syfte att frysa ut SD och därmed kortsluter de den demokratiska processen och hela Riksdagen blir en skådeplats för tomma ord och innehållslös argumentation om brutna löften.

Ingen verkar reflektera över vilka som röstat in dem i Riksdagen. Ingen verkar reflektera över att SD växer på grund av denna oheliga allians. Ingen verkar tro att väljarna vid valurnorna ska komma ihåg detta då vi nästa gång röstar.

Då kan jag upplysa er i Riksdagen att ni har fel, fel fel. Domen över ert agerande kommer att bli hård. Blankrösterna kommer att öka. SD vinner ny mark. Nya partier bildas och ni betongsossar, blåmoderater, miljöpartister och liberala folkpartister kommer att sitta med dumstruten och tjura över att vi inget förstod. Vi förstår mer än vad ni tror och underskatta inte det missnöje som pyr i stugorna!

Jag har i alla år röstat på Alliansen, men inför nästa val är jag idag oerhört tveksam till att ge er rösten. SD kommer inte att få den, utan just nu lutar det åt blankröst, i ren protest.

Alliansen MÅSTE bryta DÖ. Ni MÅSTE ta ansvar och agera. DÖ bildades för att kortsluta SD och istället fick vi en vänsterextremism som i mina ögon är lika rutten som SD. Kolera eller pest? Vete fan vad som är bäst, men att inget göra som DÖ innebär är det sämsta alternativet.

Låt det bli 2-3 extraval, men gör något, för vi väljare vill ha politiker som i opposition agerar. Vi vill ha politiker som i regeringsställning kan regera. image Just nu sitter Löfven vid rodret och kör vår svenska Titanic där vi medborgare är passagerare. Det går i hög fart mot isberget med Romson som navigatör och Sjöstedt som skyfflar in kol i pannan. Allianspartierna sitter i utkikstornet och ser berget komma, men skiter i att agera och varna kaptenen och övriga passagerarna. Ingen bär flytväst, men SD sitter i livbåten med nyckeln till alla andra livbåtar, inkluderat de flytvästar som finns tillgängliga för en ansenlig del av passagerarna.

Med doft av svek och uppgivenhet //Öberg

Det finns 1 kommentar

  • Per-Arne skriver:

    Fortsätts det på inslagen linje så skulle det inte förvåna mig om SD blir största parti i nästa val…
    Alla röster på alliansen denna gång och på oavsett vilka partier som hamnar i opposition i framtiden är ju helt bortslängda…
    Hur i hela världen tänker dom!
    Det borde dessutom vara straffbart att bryta vallöften!!