Johan Öberg

Sverigedemokraterna tar plats i talmannens stol….

29 september, 2014 2

Jag börjar detta inlägg med att citera Dagens Nyheters Björn Wiman:
Citat:
Sverigedemokraten Björn Söder valdes till riksdagens andre vice talman och från och med nu kommer att delta i ledningen av riksdagens arbete, representera Sverige internationellt och ha åtminstone en teoretisk möjlighet att agera som Sveriges statschef.

Björn Söder är en person som drar skam över hela Sverige. Han har förespråkat dödsstraff, bagatelliserat diskriminering av ”zigenare” och jämfört homosexualitet med pedofili och andra ”sexuella avarter”. På bilder från slutet av 90-talet ses han stolt skaka hand med en tysk SS-veteran i samband med ett av Sverigedemokraternas möten.

Den som händelsevis hade några illusioner om att Sverigedemokraterna hade ambitionen att förvandla sig till ett anständigt parti kan slå dem ur hågen nu – genom att välja en sådan person som talmanskandidat visar Sverigedemokraterna sitt verkliga varggrin.

Grått, grått, grått. Det var bakgrunden denna dystra dag, då järnröret förvandlades till en talmansklubba. Slut citat.

Jag läser allt oftare inlägg i media, på sociala medier m.m. att ”vi nu inte kan bortse från det faktum att SD är ett parti vi måste acceptera”. Dessa säger även att ”alla som röstar på SD är inte rasister” och vi ”måste respektera valmanskåren som faktiskt röstat på SD”.

Jag säger: I helvete heller!

Oavsett varför du röstat på SD så har du röstat på ett parti som är rasistiskt. Det är inte samma sak som att du är rasist, men en röst på ett rasistiskt parti ÄR en röst på ett rasistiskt parti, oavsett varför rösten läggs. Röstar du på SD för att pensionärerna ska få lägre skatt, ger du dem samtidigt ett mandat att driva sin politik som baseras på att vi människor är olika värda bara för att hudfärgen, religionen eller vem du vill älska inte är enligt SDs ideal. Du som säger ”Jag är inte rasist….men”, eller ”Jag är inte rasist men röstade på SD för att pensionärerna ska få lägre skatt” stödjer ett rasistiskt parti. Det ansvaret kan inte SD’s väljare bortse ifrån!

Nu har vi Björn Söder som Sveriges andra vice talman. Rangordningsmässigt är han Sveriges 4:e högst rankade person i att bära titeln Statschef. Kungen, Talmannen, 1:e Vice Talmannen och sedan Björn Söder. Denne man som står för häpnadsväckande uttalanden och representerar ett parti med oerhört skitig bakgrund och människofientlig agenda. Det mina vänner, kan ingen bortse från.

Jag avslutar mitt inlägg med att citera Jonas Gardell:
Inte EN mänsklig rättighet eller frihet har vunnits utan tålmodig politisk kamp och personligt mod.
Inte EN rättighet eller frihet kommer vi att få behålla om vi inte varje dag är beredda att slå vakt om och fortsätta den kampen.

Med doft av mörka moln //Öberg

Det finns 2 kommentarer

  • Olle skriver:

    Bra skrivet kompis! Det är dystert. Jag är mest rädd att vi inte använder nästkommande 4 år att försöka få bort underlaget för röster på SD. Det handlar om att lyssna och dra slutsatser. Finns en stor risk att ingen känner som problemägare eller orkar. Då har vi några resor värre nästa val igen. Huvva!

  • Per-Arne skriver:

    Kan inte annat än att hålla med… Det som förundrar mig dock i hela denna SD debatt är varför kommunisterna alltid ansetts rumsrena och fått vara med….