Politik

Sverigedemokraterna visar åter att de har en smutsig byk att hantera….

7 september, 2014 0

I dagarna har vi tagit del av ett nytt rejält klavertramp av ledande Sverigedemokrater. Catharina Strandqvist stod högst upp på Sverigedemokraternas valsedel till kommunfullmäktige i Halmstad och på tredje plats till landstingsvalet i Halland. Expressen publicerade en bild på Strandqvist då hon iförd en nazistisk symbol, ett hakkors på en armbindel(!), städade en lokal. image Strandqvist förnekade initialt att hon inte kände till detta, vilket kan tyckas vara märkligt då hon själv är med på bilden…och nu har hon alltså avsagt sig alla uppdrag och kandiderar inte till de poster som hon blivit nominerad till. SDs partiledare Jimmie Åkesson har kommenterat detta med citat;
”–Jag tror att det finns en del som har en bild av vårt parti som inte stämmer. Att man tror att vi har en rasistisk utgångspunkt, eller är extremister på något sätt. Kanske inte sällan därför att många ofta säger det om oss. Inte minst media och annat, och det skapar en bild av att vi är ett parti för dem. Men de märker ganska snabbt att det är vi inte. Och beter man sig på konstigt sätt eller ger uttryck för konstiga uppfattningar så blir man ju som regel utesluten eller så får man lämna partiet av något annat skäl.”

Då ska jag ge mig på att tolka partiledarens uttalande. ”De finns en del som har en bild av vårt parti som inte stämmer.” Vad är det som inte stämmer Jimmie? Detta är inte första gången SD hamnar i fokus kring era rötter och nazistiska ursprung.

”Att man tror att vi har en rasistisk utgångspunkt, eller är extremister på något sätt.” Ja du Jimmie. Ni HAR ju ett rasistiskt förhållningssätt och ÄR extremister! Varför förneka det? Ni är det enda partiet som vill stänga gränserna. Ni är det enda partiet som gör skillnad på människor med utgångspunkt från religion, hudfärg, etniskt ursprung och sexuell läggning. Att svinga med järnrör och kalla svenskar för ”blatte” och kvinnor för ”hora” samt att i media sedan kalla det för självförsvar är inget annat än extremt. Varför inte vara ärliga för en gångs skull Jimmie Åkesson?

”Kanske inte sällan därför att många ofta säger det om oss. Inte minst media och annat, och det skapar en bild av att vi är ett parti för dem.” Där kom det som SD alltid kör med….Offerstämpeln. Det är alltså media som positionerat SD som ett extremist- och främlingsfientligt parti och inte partiet självt. Är så evinnerligt trött på Åkesson som alltid kör med offertaktiken. Varför skriver media om att SD har nassar i partiet? Varför skriver media om att det så sent som 1996 var tillåtet att bära uniform på partiets kongresser? Varför skriver media om Catharina Strandqvist som nu i Halland hoppar av sin kandidatur för att hon ertappats med att dammsuga iförd en armbindel som 2:a världskrigets nazister bar? Är det för att media vill skapa en felaktig bild av partiet eller är det för att partiet faktiskt har en skitig agenda som ger plats för tomtar som Catharina Strandqvist mfl?

Jag är så evinnerligt less på Sverigedemokraterna och dess tomtar till ”politiker”. Att de i opinionsundersökningarna nosar på att bli Sveriges tredje största parti(!) innebär att vi har en hel del medborgare i Sverige som inte har koll på vad en röst på SD verkligen innebär, eller har alla som röstar på SD full koll? Jag försöker hålla mig borta från att kritisera de som i demokratisk ordning lägger sina röster på sitt parti, men kan i SDs fall inte bortse från det faktum att en röst på SD är en röst för hat, segregering, främlingsfientlighet, fler nazistarmbindlar och att vi får se fler tomtar i våra folkvalda parlament. Det kommer inte att leda Sverige framåt. Det kommer inte att leda till ett öppet och fritt Sverige.

Det leder tyvärr till att vi får se fler tomtar som Catharina Strandqvist på våra gator marscherandes iförda nazistbindlar och istället för dammsugare i händerna bär de vapen och järnrör.

Det blir ett Sverige som jag inte vill se mina barn och barnbarn växa upp i….

Med doft av skit //Öberg

Det finns 0 kommentarer