Johan Öberg, Politik

Sverigedemokraternas tf partiledare….

9 november, 2014 7

Som ni säkert känner till är Jimmie Åkesson sjukskriven på obestämd tid pga utbrändhet. I hans frånvaro är partiets chefsideolog Mattias Karlsson tf partiledare. image Vem är då denne Mattias Karlsson?

Mattias Karlsson blev medlem i Sverigedemokraterna i mitten av 90-talet, då vit-makt-rörelsen och stöveltrampet dominerade partiet. Att inte då ta avstånd från partiets sjuka politik och rasism för att istället välja annat parti, visar på Karlssons verkliga avsikter.

Vi kan väl börja med att han, som chefsideolog, lett arbetet med nytt idéporgam där det bland annat heter att:

”Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk.”

Vidare tycker Karlsson att det är klart att fotbollsspelaren Henrik Larsson är svensk, men är skeptisk när det gäller Zlatan Ibrahimovic…..intressant Karlsson…intressant.

”– Jag uppfattar honom inte som det, på det sätt han tänker, agerar och talar. Han har en attityd som på många sätt inte känns som typiskt svenskt. – Han har ett kroppsspråk och ett språk i allmänhet som jag inte uppfattar direkt som svenskt”.

I Dagens Nyheter berättar Mattias Karlsson vidare att han tycker att Zlatan Ibrahimovic ger honom rätt i boken ”Jag är Zlatan”, när fotbollsspelaren beskriver hur han blivit mer svensk genom förhållandet med Helena Seger.

”– Det visar att assimilering är möjligt och att Zlatan befinner sig i en sådan process. Det tycker jag är väldigt positivt.”

Assimilering. Sverigedemokraternas favoritord och som förekommer frekvent i deras tal och skrifter.

Assimilation (från latin assimilátio, ’göra lik, efterbilda’), eller assimilering, syftar på den process genom vilken en minoritet, om processen är fullständig, helt överger sin egen kultur så att de ursprungliga kulturskillnaderna försvinner.

Sverigedemokraterna eftersträvar med andra ord att de som flyttar till Sverige ska helt överge sin egen kultur. Smaka på den mina vänner och tänk… Om du flyttar till ett annat land ska du helt överge din egen kultur, dvs inget av de traditioner du är uppväxt med ska få finnas kvar i ditt liv, utan du ska till 100% växla över till det nya landets kultur och tradition.

Mattias Karlsson driver alltså denna fråga som chefsideolog för Sverigedemokraterna och det får mig att tänka på diktaturer där alla ska tänka på samma sätt, göra allt lika och inte tillåtas ta ut svängarna….och det är Sverigedemokraterna som sätter agendan för vad som är Svensk kultur. Vad var det Karlsson skrev:

”Svensk är den som har en helt övervägande svensk identitet, och som av sig själv och av andra svenskar uppfattas som svensk.”

Slutligen vill jag kasta in en åsikt till, gällande de som hävdar att SD måste tas på allvar eftersom 13% röstade på dem i riksdagsvalet.

SD bir väl knappast mindre rasistiskt för att de har 13% av rösterna?

Då kommer kontringen: ”Jag är inte rasist….men”
Det är många som säger att de röstade på SD pga deras försvarspolitik, skattepolitik eller synen på pensionärerna. Fine, helt okej att rösta på SD med valfritt motiv och orsak. Dock ska man ta i beaktande att en röst på SD, för att de t.ex driver en vettig försvarspolitik, blir även en röst på SDs rasism. Du som röstade på SD har därmed ett ansvar för SDs hela partipolitiska program och avsikter. Allt annat är att inte inse konsekvensen av sina handlingar.

Slutligen. SD är rasistiskt. De gör skillnad på människor utifrån hudfärg, religion, sexuell läggning samt etnisk och geografisk bakgrund. En vit kristen finländare är bättre än en mörk somalier med islam som religion. Därmed är SD diskvalificerade att kallas demokratiskt parti.

Med doft av upplysning //Öberg

Det finns 7 kommentarer

 • Kenneth Carlsson skriver:

  Jag svenska folket har sannerligen blivit rasister. De är svårt att argumentera mot floskler men jag ska försöka komplettera med lite fakta.

  Historiska misstag!
  80 milj människor har mördats i kommunismens namn. Vänsterpartiet har sitt ursprung från Kommunismen. Socialdemokraterna stod för tvångsterilisering åren mellan 1935-1976 med varierande grad av frivillighet. Eftersträvade syften var bland annat rashygien och folkhälsoskäl ekonomiska besparingar och kontroll av asocial beteenden.

  Men jag tror inte att fakta biter på dig för då faller din analys. SD har kommit för att stanna. Din förvrängda analys bottnar i förakt mot ett demokratiskt invald parti och dess väljare. Jag undrar vem som är odemokratisk!

  • Johan Öberg skriver:

   Hej. Att kommunismen har en svart historik är känt, men jag förstår inte varför det ska kopplas ihop med SD och deras politik? Jag föraktar inte väljare. Jag föraktar politik som sorterar människor efter hudfärgen, religionen m.m. Rasism kan aldrig betraktas som demokratiskt. Simple as that.

 • Kenneth Carlsson skriver:

  Terminologin “rasism” åsyftar just “ras”, och detta i sig är en beteckning som använd(e)s för att dela in arten homo sapiens sapiens i “genetiskt olika befolkningsgrupper vars medlemmar har liknande fenotyper såsom hudfärg och ansiktsuttryck” (Thompson & Hickey, 2005). Den riktiga (och enda) betydelsen av ordet är alltså när en person anser att det finns olika raser bland människor och att det är just den egna rasen som är den som är överlägsen alla de andra. Det har alltså ingenting med kultur att göra. 800.000 människor i Sveriges har bortsett vad partiet har gjort i sin linda. Så också de som röstade på Vänsterpartiet. Så varför i herrans namn ska vi inte kunna göra samma sak med SD. SD kan bli Sveriges största parti 2018 om inte de etablerade partierna förstå bättre.

  Ett råd till alla kritiker, läs partiprogrammet!

  • Johan Öberg skriver:

   Kenneth. Vad SD skriver i partiprogrammet är en sak. De ledande medlemmarna säger en annan. Lyssna på Kent Ekeroths tal på partistämman om det hot han anser islam utgör mot Sverige och de europeiska länderna. https://www.youtube.com/watch?v=L4uKtEULXew Notera här att han inte pekar ut enskilda individer, utan gör en generell kapning av en religion och det hot religionen utgör, dvs de som har islam som religion är hotet. Ungefär som att säga att alla som håller på AIK är huliganer och borde förbjudas se på fotboll, när det de facto är en grupp om 30-70 personer som i den sk AIK-firman är problemet. 800 000 personer som röstat på SD har ett ansvar i att detta får fotfäste i svensk politik. Noll röster på SD visar att Sverige tar avstånd från sådant skit som Ekeroth häver ur sig. Att konstant hävda att SD gjort dumheter i sin linda är att inte se verkligheten, för detta pågår idag. Se bara på t.ex. ”järnrörsskandalen” och vad dessa personer vräker ur sig på öppen gata i Stockholm. //Öberg

 • Kenneth carlsson skriver:

  Herre gud där kom jörnröret. Jag väntade på den. Nej nu har du gått över den gräns som jag anser tillhör en anständig debatt. Jag vill tacka för mig och insett att vi har olika uppfattning!

  • Johan Öberg skriver:

   Det var väl inte jag som gick över en gräns gällande järnrörsskandalen? Det var väl de toppolitiker inom SD som tabbade sig då de med järnrör i nävarna jagade ”babbar” och kallade en kvinna för hora. Att sopa det under mattan känns väl konstigt då det skett i närtid, av icke obetydliga politiker i SD… men jag kan förstå att det är jobbigt att få den skiten kastad i ansiktet. Bara att försöka leva med det och acceptera att den sista idioten inte är född än, för att agera som dessa SD politiker gjorde är i mina ögon ren idioti. //Öberg