Politik

Trodde aldrig jag skulle skriva ”bra Jimmie Åkesson!”…..

29 oktober, 2015 0

Men nu gör jag det!

Varför?

Jag har en tid väntat på att Sverigedemokraterna (SD) skulle kommentera från partiledarhåll de bränder som dagligen rasar i Sverige. Den hårda debatt som idag pågår på sociala medier är tändvätska för galningar som anser sig ha legitim rätt att elda hus. Om tillräckligt många säger ”elda flyktingboenden” blir det till en sanning, och flyktingboenden eldas.

På Sverigedeomkraternas Facebooksida skriver Åkesson idag ett inlägg som bl.a. tar upp de bränder som drabbar tilltänkta flyktinganläggningar.

Han skriver bl.a., och jag citerar;
”Jag förstår att frustrationen är påtaglig. Men: Vad tror man sig uppnå genom att sätta eld på byggnader och riskera oskyldiga människors liv? Vad anser man sig vinna på att använda ett språkbruk som ytterligare förråar debatten? Vad blir bättre av att hota och bruka våld mot meningsmotståndare? Sanningen är, att ni som ägnar er åt detta inte uppnår någonting. Men ni förstör. Ni förstör samhället. Ni attackerar samhället på djupet. Begriper ni inte det? Är ni så självupptagna att ni inte är kapabla att se det ni gör i ett större sammanhang?”

Bra Jimmie Åkesson!

Vidare skriver han:

”Vi bär alla ett ansvar för hur samhället utvecklas. Jag har ett ansvar, liksom alla som deltar i det offentliga samtalet på olika nivåer har ett ansvar. Det är fullt legitimt att visa sitt missnöje med regeringens politik. På samma sätt är man fri att tycka att jag och mina partivänner är riktiga dumskallar. Men, man har ett eget ansvar för hur man ger uttryck för sina uppfattningar. Ingen är tvingad att uttrycka sig på ett sätt som förstärker hat och rädsla. Ingen har rätt att utöva våld. Mordbrand och hot är grov brottslighet som ska bestraffas. Brottslighet med politiska motiv ska bestraffas särskilt hårt, eftersom det skadar inte bara ett enskilt brottsoffer utan hela samhället.”

Bra Jimmie Åkesson!

Det är första gången jag kan anse mig att Åkesson tar ett retoriskt grepp som visar ansvar. Jag delar inte hans politiska åsikt och vision, men jag delar hans demokratiska rätt att driva sin politik. Jag delar hans syn på hur dagens debatt och flyktingbränder skapar otrygghet och att ingen har rätt att utöva våld.

Med doft av kloka ord //Öberg

Det finns 0 kommentarer