Politik

Trollhättemorden och normalisering av rasim….

25 oktober, 2015 2

Så har även Sverige drabbats av ett vansinnesdåd där en ung man mördat oskyldiga barn/vuxna på en skola i Trollhättan.

Det som gör detta dåd ännu vidrigare är att det nu av polisen klassas som hatbrott. Mördaren valde ut sina offer efter hudfärg. Han skonade vita och högg ned mörkhyade.

Är det en tillfällighet och ett illdåd av en virrhjärna?

Illdåd, ja. Virrhjärna, ja. Tillfällighet, nej.

Vi ser idag en rasism och främligsfientlighet som mer och mer blir normaliserad. Facebook och andra sociala medier översvämmas av vidrigheter och sjuka kommentarer. Vi har Sverigedemokrater i Sveriges Riksdag som på sociala medier tillåter kommentarer som är långt ifrån lämpliga och de fortsätter lägga upp information och kommentarer som läses och eldas på av en mer och mer hatisk mobb. Jag har gjort en skärmdunp från Facebook, tillhörande Kent A Ekeroth, riksdagsman för SD. image Han lägger konsekvent upp information om vart nya asylmottagningsboenden planeras och som svans på hans inlägg ser vi kommentarer som får mig att må illa. Kent gör inget för att hålla sin tråd ren från skiten, utan myser säkert i sin riksdagsfåtölj över det som skrivs.

Attentatet i Trollhättan är i mina ögon en direkt konsekvens av att rasismen och hatet mot utomeuropeiska människor ökar och får frodas fritt. Det blir en normalisering. Det är okej att vilja elda upp flyktingförläggningar, med flyktingar i byggnaderna. Det är okej att kalla dem för parasiter, kackerlackor och att de våldtar oss svenskar.

Vi såg samma trend under perioden då Ny Demokrati satt i riksdagen. De hade en retorik liknande SD och var starkt främlingsfientliga. image De hade företrädare i riksdagen som öppet sade att ”det var bra att lejonen åt upp negerbarnen i Afrika, så de slipper svälta”. Under den perioden hade vi skinskallar som heilade på våra gator, och grunden till nuvarande Sverigedemokraterna lades. Vi hade lasermannen som systematiskt sköt färgade, bara för att de var just färgade. En av partiledarna och grundaren av Ny Demokrati, Ian Wachtmeister, har ett nära samarbete med Jimmie Åkesson och har agerat rådgivare åt honom. Är det en tillfällighet? Knappast….image

Idag har vi Sverigedemokraterna och dess företrädare som eldar på massorna i sin iver att vilja stänga gränserna och värna det svenska, nordiska, ariska, blonda och fagra. Precis som Ny Demokrati gjorde för några år sedan.

Jag har skrivit det förr och gör det igen. Det är bara en tidsfråga innan vi får en katastrof med ett flyktingboende som brinner ned, med många döda. Vi såg detta ske under 1930-talet då nazisterna med politisk agitation piskade upp sin befolkning och normaliserade jakten på judar, romer och ”sexuellt avvikande” individer. Precis detta sker just nu i Sverige och varför låter vi det ske?

Med doft av mörker //Öberg

Det finns 2 kommentarer

 • Jocke Dahlin skriver:

  På något sätt så avtog ju attentaten mot flyktingförläggningarna på 90 talet, vad var det som hände då?
  Och Ny demokrati försvann ju också.

  Vad som hände med skinnskallarna i Stockholm vet jag på ett ungefär.
  Det var ingen direkt organiserad rörelse.
  Det som stod på agendan mest var väl att bli packade och festa.
  Många var mest där för musiken och sammanhållningen och var inte särskilt politiskt engagerade. Men föll för grupptrycket.
  Sen växte dom upp helt enkelt.
  Nytillskotten vart mindre och mindre.
  En del som var politiskt engagerade fortsatte väl med svenskarnas parti osv.
  men dom verkade mest ha fullt upp med att bråka internt.

  • Johan Öberg skriver:

   Hejsan och tack för din kommentar. Vad som gjorde att attentaten avtog har jag inget svar på. Att Ny Demokrati försvann berodde på att människor tröttnade på deras pajasmetoder och partiet hade interna stridigheter. De åkte ur riksdagen och sedan dog partiet som en vissen kaktus. Ingen saknar dem idag….