Ung Vänster visar sitt rätta ansikte och Leninpriset har delats ut…..

Pressmeddelande 29 Januari 2018 – Ung Vänster (UV)
”Igår söndag kväll, gjorde Ung Vänster ett facebookinlägg med anledning av Ingvar Kamprads död. Vi förstår att detta rör upp känslor hos människor. Vi vill se en jämlik ekonomisk politik och uppmärksamma alla arbetare som byggt IKEA. Vi står fast i övertygelsen att arbetare ska få styra och äga sina egna arbetsplatser. Storföretags skattetrixande innebär att ställa sig över lagen och demokratiskt fattade beslut. Ung Vänster anser att de anställda har rätt till de värden de skapar, och att ingen människa och inget företag står över demokratin.”

– Min kommentar: UV vill uppmärksamma alla som byggt IKEA. Bra, då borde de uppmärksamma Kamprad i samma veva, för vem kickade igång detta med att jobba dygnet runt i nästan hela sitt yrkesverksamma liv?
– Ni står fast i övertygelsen att arbetare ska få äga sina arbetsplatser. Ett tips: Köp aktier i de företag ni arbetar i!
– Storföretagen skatterixar och ställer sig över lagen och demokratin. En grov anklagelse och saknar evidens. Har IKEA fällts för skattebrott eller lagbrott?
– UV anser att anställda har rätt till de värden de skapar. Arbetar du på IKEA får du lön, semester, pensionsavsättningar, försäkringar och då och då en julbonus om 13 000 kr. Räcker inte det? Byt jobb eller starta ditt eget IKEA, jobba 60 år och skänk sedan allt till alla.

Som grädde på den röda fanan vägrar Jonas Sjöstedt ta avstånd från deras uttalande, annat än att han anser det vara dålig tajming… och detta parti har avgörande inflytande på vår ekonomi och politik, genom att pressa århundradets svagaste statsminister, Stefan Löfven.

Avslutningsvis, när vi ändå är inne på kommunister. Sven Wollter tilldeladed Leninpriset för ett par dagar sedan. Fattar ni? LENINPRISET…. Var finns kritiken mot detta? Var finns krav på avbön från honom för alla miljoner som fallit offer för kommunismens ideologi?

Jag väntar med spänning på vem som tilldelas årets Hitlerpris. Den personen ska hyllas och äras, i sann Hitleranda!

Med doft av tragik, //Öberg