Vad jag vill se i Enköpings valrörelse….

Valet 2014 är bara 6 veckor bort och än så länge sover partierna. Har aldrig riktigt förstått den grejen i att det är så lojt nära inpå ett val…..Faktum är att det är val vart 4:e år, så partierna borde vara aktiva under sommarmånaderna då vi alla är lediga, har tid att förkovra oss och ta in de budskap de vill förmedla.

Jag har dock under mina tokfina semesterveckor funderat över vad jag vill se av valrörelsen i Enköping! Låt mig skicka ut några puckar, som de folkvalda (eller de som vill bli folkvalda) kan plocka upp:

# Nystart Enköping. Er insändare i Enköpings-Posten försatte er i en position som inte gynnar era chanser att komma in i fullmäktige. Att tro att föreningar, företag m.m. i någon form av ”föreningsanda” ska bygga och driva ett nytt Stadshotell är tamejtusan det tokigaste jag hört sedan dackefejden. Om ni vill bli tagna på allvar, kom med vettiga förslag annars hamnar ni själva i Stattgropen som avskräde 1 minut efter att vallokalerna stängt.

# Ge fan i att kasta skit. Driv era frågor till 110% och låt väljarna bedöma bärigheten i era argument. Sossar ska inte kritisera Alliansen. Sossar ska prata om sina visioner. Alliansen ska inte dissa Sossarna. Alliansen ska driva sina frågor. Vi väljare har fått ett mandat att utvärdera ER politik, inte hur bra ni är att kritisera era antagonister. Det finns dock ett undantag. Se längre ner….

# Släpp cykelställsfrågorna och fokusera på de tunga bitarna. Skola, vård, infrastruktur av dignitet. Om en grusväg ska asfalteras eller ej är ointressant. Om en park ska byggas eller ej, skiter jag i. Detsamma gäller vilken färg Skolparksscenen ska ha, eller hur ofta gatorna ska snöskottas på vintern. Ointressant. Prata big stuff och gör det med fakta och goda framtidsvisioner!

# Sverigedemokraterna är något som katten släpat in. Behandla dem precis som kattens tillhörighet och ge dem inte seriös legitimitet. De har under mandatperioden inte åstadkommit ett skit och kommer inte att göra det 2014-2018 heller. De har en människosyn som är ovärdig svensk politik, så en röst på SD är definitivt en bortkastad röst. Lägg den hellre på Kalle Anka-Partiet, för ni som röstat på SD för att ”röra om i grytan” kan väl knappast känna er nöjda?

# Möt dina politiker. Fråga, utmana, diskutera och ifrågasätt! När väl valstugorna står på torget är det tyvärr oftast de trogna sympatisörerna som står där och hänger. Du som har en röst, lika mycket värd som statsministerns eller Zlatans, använd den makten till att gå fram och fråga om stattgropen, skolan, vården eller det du faktiskt har tankar kring. Ligg på! Pressa! Ifrågasätt! Låt dem svettas!

# Använd internet och sociala medier för information. Istället för att se en tråkig serie på TV en kväll, surfa runt på samtliga partiers lokala hemsidor och bilda dig en uppfattning. De som inte ens uppdaterat sin sida sedan januari 2014 ska inte förtjäna din röst, så jag uppmanar alla partier att jobba hårt med er sida utåt, i alla medier! Glöm inte bort att många är förstagångsväljare och förväntar sig att sociala medier och hemsidor är ”up-to-date”.

Personligen ska jag göra mitt bästa i att vara en snigel i ögat på våra partier, inkluderat Alliansen. Bara för att jag är pro-Allians, innebär det inte att de per automatik får min röst (så är det!). Alternativen är många och det parti som kittlar mina smaklökar bäst får min röst och skulle alla faila (vilket Gud förbjude), blankröstar jag!

Med doft av engagemang //Öberg

2 tankar kring ”Vad jag vill se i Enköpings valrörelse….

  1. Tom Stråle

    Klockren blogg.

    Kolla in Andreas inlägg i Smedjan.
    Där är det action!

    Victoria och Andrea kommer att beröra om på Ljunggården den 4e sep.

Kommentarer är stängda.