Världens bästa mamma fyller 80 år…..

Hejsan alla följare och Glad Påsk!

Den 17 april 1937 föddes mamma Gunn. På måndag, Annandag Påsk, fyller hon 80 år och jag vill tillägna henne detta blogginlägg.

För de allra flesta av oss är våra mammor det bästa vi har, tillsammns med pappor och barn och barnbarn. För de flesta av oss anser vi alla att just min/din mamma är den bästa av alla mammor.

Men i mitt fall är det annorlunda. Min mamma är inte bara bättre än bäst av alla mammor. Hon är magisk.

Hon är inte bara mamma till mig, utan mamma till lillasyster Maria, storebror Stefan och Pereric. Jag är helt säker på att mina syskon delar min uppfattning.

Vad gör min mamma så magisk?

Hon har alltid funnits nära oss barn. Hon är navet i familjen, men även navet i släkten. Det är genom henne allt kanaliseras och hon har alltid varit en sammanhållande kraft. Hon ställer alltid upp och är alltid tillgänglig. Hon har aldrig beklagat sig över om hon har mycket att göra. Är hon sjuk, klagar hon aldrig och att besöka doktorn är inte att tänka på. Hon vill absolut inte vara till besvär.

När vi var små, fanns hon hemma och tog hand om oss (som det var i många andra familjer på 60-talet) samtidigt som hon hade dagbarn hemma under en period. Vem packade alla kläder, kylväskor m.m. då vi skulle ut på Mälaren (i båten) varje helg och inför sommarsemestern? Vem lagade maten hemma? Vem städade (även om vi barn sporadiskt hjälpte till)? Vem tvättade, manglade, strök? Vem sydde kläder och lappade våra trasiga byxor? Vem tog hand om oss då vi var sjuka? Vem åkte på föräldrarmöten i skolan? Vem såg till att pynta inför jul, påsk? Vem jobbade och samtidigt tog hand om familjen och huset?

Mamma.

Hon har haft förmånen att vara frisk och är fortfarande vid mycket god vigör. Hon har att brås på, för hennes föräldrar Henny & Carl, passerade 90 år med bred marginal, innan de lämnade jordelivet.

Du är världens bästa mamma.

Du ger så oerhört mycket till mig, resten av familjen och släkten, utan att kräva något tillbaka. Du står stadigt som en klippa att luta sig mot. Jag beundrar dig för allt du gjort och fortfarande gör.

Mamma – du är magisk.

På måndag fyller du 80 år. Grattis lilla mamma! Jag älskar dig.

Med doft av kärlek, //Öberg