Vingliga Löfven vinglar på…..

Regeringens sågade förslag om att förbjuda vinster i skola, vård och omsorg har tagit en ny sväng.

Nu har regeringen sagt att de bara ska fokusera på att förbjuda vinster i skolan. – Det är skolvinsterna vi ska fokusera på. Det är där vi ser störst problem, säger civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Vilka problem ser regeringen med de privata skolorna? För problem är det rimligen om kvaliteten på utbildningen är undermålig….men visst, nu kom jag ihåg….Socialdemokraternas fokus är ju inte kvalitet, utan vilken vinstmarginal de har.

Sanslöst!

Undrar om Shekarabi gör samma värdering då han köper en bil. Han går till den bilfirma med lägst vinstmarginal oavsett kvaliteten på bilen, för fy fy dig privata affärsman som tjänar pengar på verksamheten!

Sossarna svänger alltså i denna infekterade fråga och Jonas Sjöstedt skriker av smärta och hotar lämna budgetdiskussionerna (yeah right, vem tror att Sjöstedt sänker regeringen? Hand upp!)

För socialdemokraterna är det därmed helt okej att exempelvis privata byggbolag, sophämtare, konsulter och snöröjare gör feta vinster med skattepengar. Detta märkliga fenomen har jag skrivit om tidigare och jag har ännu inte fått en vettig förklaring till att det är okej att ha höga vinster som sophämtare eller snöröjare som utför tjänster med skattemedel, men inte som skola.

Nu är det ingen fara på taket, för att få igenom en vinstbegränsning i skolan vinner inget stöd i kammaren.

En annan fråga de svängt i är tiggeriet. Sossarna anklagade Moderaterna för bara 1,5 år sedan då de ville diskutera begränsningar i rätten att tigga på valfri plats. Då ansåg (S) att (M) fiskade i grumliga vatten…vilket nu verkar tilltala (S). Ska vi kalla denna kovändning för hyckleri eller vad?

Med doft av svag regering, //Öberg

1 tanke kring ”Vingliga Löfven vinglar på…..

  1. Jocke

    Ministern kanske borde fråga sig varför kommunala skolor inte kan leverera samma kvalité med samma skolpeng istället.
    Trots att kommunala skolor inte gör vinst.

Kommentarer är stängda.