www.volvocars.com – Zlatan

Som ni säkert känner till har allas vår Zlatan figurerat i Volvos senaste reklamfilm. Det var länge sedan en reklamfilm varit så hypad som denna och små bitar har släppts innan filmen i sin helhet släpptes för ett par dagar sedan, närmare bestämt kl 20.10 i lördags.

Zlatan sägs ha fått ca 10-12 miljoner för sin medverkan och på dessa två-tre dagar filmen varit ute, har den setts av 1,2 miljoner på Youtube. Reklamfilmen är gjord på Zlatans initiativ efter att han sett Volvoreklamen med Swedish House Mafia.

Jag har sett filmen men begriper inte dess innehåll. Zlatan hävdar att det är en hyllning till Sverige. I mina ögon är det ett ologiskt hoppande mellan en Zlatan som tränar, Zlatan dyker i en isvak, Zlatan gosar med barn/fru i sängen, Zlatan går i skogen med jaktgevär, Zlatan kör Volvo m.m. och allt ackompanjerat av Zlatan som läser texten till vår nationalsång. Bra filmat, absolut, men dess egentliga budskap är svårt att tyda.

Dock har den uppnått sitt syfte, dvs Youtubedelning som inom några dagar kommer att vara betydligt mer än 1,2 miljoner samt media som skriver om filmen. I mina ögon en billig marknadsföring om man ser till antalet delningar på nätet och mediabrus.

Som vanligt, Zlatan skapar rubriker, inte bara på fotbollsplanen!

Med doft av kreativa tankar //Ö