Zlatan – Vad tycker jag om Zlatan?

Zlatan har åter skapat rubriker och den här gången har han bl.a. jämfört damfotbollen med herrfotbollen. Jag har alltid tyckt Zlatan vara en duktig fotbollsspelare, men i övrigt är han totalt korkad. Hans självbiografi bekräftar mina åsikter och allt skit han säger och gör skyller han på sin jobbiga uppväxt i Rosengård.

Som lagkapten har han ett utvidgat ansvar och jag förväntade mig ett avståndstagande från SvFF (Svenska Fotbollsförbundet), men från den sidan kom som vanligt bara rappakalja. Förbundsordföranden säger: ”Men jag kommenterar eller recenserar aldrig vad enskilda spelare säger eller tycker i media. Alla är fria att uttrycka vad de vill”

Jag ska lägga det uttalandet på minnet, för om det är så kan en spelare som representerar vår största sport, i landslaget kläcka ur sig precis vad som helst utan att SvFF uttalar sig!
SvFF vågar alltså inte ta ställning och ifrågasätta Zlatan, men UEFA gör det. Svagt ledarskap i vårt eget nationella förbund.

Vad gäller Zlatans uttalande om damfotbollen har jag bara en sak att säga: Se på medaljskörden och jämför framgångarna för våra två fotbollslandslag. Zlatan och hans landslag tar sig inte ens till VM. Svenska damlandslaget har 5(!) mästerskapsmedaljer sedan 1994, EM/VM inräknat. Herrarna har 1 medalj…Gör din hemläxa Zlatan.

Han kan fortsättningsvis hålla käften och fokusera på det han är hyfsat okej på, dvs kicka boll. Resten kan han överlåta till smartare människor i landslaget.

Slutligen tycker jag Henrik Larsson är vår störste fotbollsspelare genom tiderna om man ser till alla komponenter som jag väger in i att vara en stor idrottsman. Sportsmanship, ödmjukhet, kunnande, stora titlar, medspelares och motspelares respekt m.m.

Med doft av gräs //Ö

4 tankar kring ”Zlatan – Vad tycker jag om Zlatan?

  1. Olle

    Du vet nog redan min åsikt i frågan men eftersom du gillar att munhuggas och du skaffat dig blogg kan jag inte låta bli. Tycker dessutom inte det är någon större debatt utan alla följer snällt vad du säger. Det gör inte jag! Kanske är det också just därför du gillar Henke? För han just är politiskt korrekt? Lite som vi svenskar ska vara. Inte sticka ut allt för mycket. Samtidigt vill du själv verka tuff och kalla dig haj 🙂 Att börja med att kalla någon totalt korkad räcker inte i mina ögon till att bli kallad haj. I mina ögon är detta någon som med bett och finess ger sig in i debatten. Din början saknar detta. Formuleringen imponerar inte. Jag håller med om att Zlatan i mångt och mycket säger saker som kan ifrågasättas. På planen, där hans jobb är, är han dock briljant. Inte bara bra. Vad gäller denna historia så kan jag faktiskt inte riktigt säga vad jag tycker. Jag var helt enkelt inte där och hörde allt. Det jag kan säga är att det är helt fel att jämföra kvinnor och män i samma sporter. Sörenstam i golf är väl det närmaste man komma i att försöka. Det gick ju så där men poängen är att det skiter jag i för att Sörenstam är en av våra största idrottare genom tiderna trots att hon inte spöade männen fullt ut. Lika lite ska vi jämföra i andra sporter. Svenska damfotbollen håller mycket hög internationell klass och har fått mig intresserad av fotboll överhuvudtaget. Jag har till och med följt deras matcher vilket är mer än jag kan säga om herrarna. Detta för att dom står för något nytt och fräscht snarare än att herrfotbollen är dålig. Räcker det för att det ska bli en diskussion om någon är mer värd än någon annan att få en bil? Knappast. Som det ser ut nu finns inte pengarna inom damfotbollen. Sponsorerna står inte på kö än och detta påverkar. Jag tycker en mer korrekt diskussion hade varit varför det är så. Förmodligen finns mängder av förklaringar. Damfotbollen är förhållandevis ung, det mediala intresset för kvinnlig idrott har under många år varit medioker(även om det nu gått åt rätt håll) och internationellt sett är damfotbollen fortfarande förhållandevis liten om man nu ska jämföra med herrfotbollen. Mycket av detta håller nu på att ändra och åtminstone jag är optimist. Jag är även optimistisk till Sveriges största sport innebandy även om den aldrig tycks få sitt utrymme den förtjänar. Orättvist ja, men Johan, orättvisa kommer alltid finnas och väljer vi att låta oss provoceras av sådana uttalanden som av Zlatan kommer vi nog alltid gå omkring med känslan av att vara sårade. Kram på dig Hajen 🙂

  2. Lasse Borgkvist

    Hyffsat ok på att kicka boll? Ja det får man väl säga. En, i dag, av världens bästa fotbollsspelare, totalt överlägsen bland sina svenska kollegor. Att han tar hem Guldbollen år efter år är ju inte så konstigt…

Kommentarer är stängda.